Hållbara designprojekt från POC21

Vad kan man få fram genom att låta över 100 beslutsfattare, designers, ingenjörer, och forskare sammanstråla? På POC21 ägnades fem veckor åt att utveckla 12 tekniker för en hållbar livsstil.

POC21 är ett "proof of concept" för en hållbar framtid där man vill främja möjligheten att ta fram en ny typ av lösningar av produkter med låg resursförbrukning med lockande design. Allt ska vara open source och bidra till en ny generation av hållbara produkter.

POC21 började som ett innovationsläger där det främsta målet var att övervinna den destruktiva konsumtionskulturen, allt som open source och bidra till ett skifte där hållbara produkter är det nya normala. Under 5 veckor har man utvecklat 12 tekniker för hållbar livsstil och har samtidigt byggt en internationell gemenskap av innovatörer och supportrar som fortsätter att växa.

Närmare 200 projekt ansökte för att vara med i POC21 och 12 stycken valdes ut. En vindturbin från Storbritannien och en sol-ros från Frankrike är ett par exempel. Vad som är återkommande i detta är att utöver den innovativa digitala delen som genomsyrar projekten är även designen. Att nytänkande kring design tillsammans med den digitala utvecklingen är något som kan driva på ett skifte till ett mer hållbart och cirkulärt samhälle blir här väldigt tydligt.

POC21 Exhibitions Storybook

Här kan du läsa mer om de 12 olika projekt som var del av POC21

Dela sida

Mer om POC21

Vill du veta mer om POC21 och bli en del av nätverket? På deras hemsida kan du bl.a. anmäla dig för nyhetsbrev och även stötta projektet.

Proof Of Concept

Se dokumentären Proof Of Concept: 100 Geeks, 5 Weeks, 1 Future om arbetet bakom projekten från POC21.

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev