When culture is the end of the journey (news in Swedish)

Satsningar och utmaningar inom kulturdriven turism i Sverige. Det var fokus på konferensen "När kultur är resans mål" på Kalmar slott den 17-18 maj som arrangerades av Tillväxtverket i samarbete med Regionförbundet i Kalmar län.

Helena Karlberg, programansvarig för Design & Destination på SVID, föreläste om Platsinnovation för nytänkande utveckling av stad och landsbygd, en föreläsning som uppskattades av många.

Konferensens huvudtalare Donald Getz, prof. emeritus vid University of Calgary och gästande professor vid bland annat Göteborgs universitet och Stavangers universitet talade om turism- och event management. Donald Getz är bland annat författare till Event studies som används av studenter världen över.

Besökte världsarvet

Under konferensens första dag fick besökarna åka på ett studiebesök och fick välja mellan tre olika alternativ: Plats- och destinationsutveckling i världsarvet på Öland, Glaset i världen – designutveckling i Glasriket, Från Småland till Shanghai - kulturentreprenörskap som drivkraft för affärsutveckling.

Under studiebesöket i världsarvet fick besökarna bland andra träffa Olof Svensson från musikfestivalen Öland Roots som menade att innovation inom besöksnäringen handlar om att kombinera det otänkbara.

Om konferensen 

"När kultur är resans mål" var en fortsättning på tidigare års uppskattade nationella temakonferenser om kulturella och kreativa näringar i Malmö respektive Borås.

Detta årliga kunskaps- och nätverkstillfälle arrangeras sedan 2014 av Tillväxtverket tillsammans med en regional organisation. Temat växlar varje år, men alltid med utgångspunkt från kulturellt och kreativt värdeskapande. För 2017 års konferens är det Länsstyrelsen i Norrbotten och Piteås tur att vara värd.

Program för konferensen När kultur är resans mål

Läs mer om konferensen på Tillväxtverkets webbplats

Share this

Kontakt

Robin Edman

Robin Edman

Vd, SVID

robin.edman@svid.se

SVID, Swedish Industrial Design Foundation | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I +46 (0)8 406 84 40

Share

Subscribe to our newsletter (only in Swedish)

 

SVID, Swedish Industrial Design Foundation | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I +46 (0)8 406 84 40