Kontakt

SVID,
Stiftelsen Svensk Industridesign
Svensksundsvägen 13 
111 49 Stockholm
08 - 406 84 40
info@svid.se

Exempel

Låt dig inspereras från exempel från företag och verksamheter som har arbetat med designkompetens!

 • MRT System

  MRT Systems maskiner som utvinner kvicksilver ur metall säljs över hela världen. Se filmen om deras samarbete med en designer.

 • Roxtec

  Roxtec tillverkar en lösning för kabelgenomföring mellan till exempel inne- och utemiljö. Se filmen om när de träffar en designer som ska vidareutveckla företaget och produkterna.

 • Industrispår AB

  Industrispår AB erbjuder totallösningar för spåranläggningar och maskinutrustning. För att minska de stora kostnaderna vid lampbyten anlitade de desginföretaget Scalae. Se filmen om deras samarbete.

 • Nova Cast

  Nova Cast tillverkar utrustning för bland annat gjuterier. De gav uppdrag till en designer för att hjälpa dem både med deras produkter och att stärka bilden av att de är ett högteknologiskt företag. Se filmen om samarbetet.

 • Baldwin

  Baldwin tog för ett antal år sedan över produkten ”Jetstream”. Den har sedan dess varit en ”ful ankunge”, och nu har man sett över den tillsammans med en designer. Se filmen om Baldwins samarbete med designern.

 • ITE Fabriks

  Företaget ITE Fabriks är ett klassiskt underleverantörsföretag till fordonsindustrin. I och med finanskrisen och hårdare konkurrens har de börjat titta efter nya möjligheter och anlitade därför en designer. Se filmen om deras samarbete och diskussioner.

 • Germa

  Företaget Germa tog hjälp av designer för att utveckla en räddningsbår. Resultatet bidrog till fler funktioner, löste tidigare problem med storleken och minskade tillverkningskostnaden radikalt. Se filmen om utvecklingsarbetet.

 • Toni Lee

  Toni Lee utvecklar och tillverkar yrkeskläder. Efter att ha arbetat med en designer fick de försäljningssuccéer, profilerade om sitt företag och bestämde sig för att vara mer av spjutspets inom området. I filmen berättar vd:n & designern om processen.

Fler exempel

Har du ett bra exempel som du vill dela med dig av? Maila till oss på info@svid.se och berätta!