Lansering av nytt nätverk, Gröna städer

Ett nytt nätverk med hållbarhetsinriktning har sett dagens ljus. Gröna städer, en näringslivsorienterad organisation har lanserats, med avsikt att driva frågor inom hållbar samhällsbyggnad.

Vid lanseringen i Stockholm presenterades det nya nätverket av marknadschefen Björn Berling. Tillsammans med generalsekreterare Sebastian Navab berättade de om behovet de uppfattat inom näringslivet som blev grunden till att bilda Gröna städer.

Stimulera samarbete

Ambitionen är att stimulera samarbete mellan små och medelstora företag och organisationer. En viktiga fråga de har med sig från start gäller upphandling vilket är ett viktigt område som idag saknar tydliga referensramar angående hållbarhet.

Civilminister Ardalan Shekarabi var på plats för att officiellt lansera nätverket. Han påpekade vikten av arbetet, och samarbetet, med hållbarhet och påpekade att det är "en politisk fråga men ingen blockpolitiska fråga".

Målet för nätverket är tydligt och det gäller att sikta högt: "Sverige ska bli världsledande inom hållbar samhällsbyggnad". Förutom att driva medlemmarnas intressen gentemot offentliga beslutsfattare kommer en del arrangemang att genomföras under året. Bland annat medverka på olika mässor och i Almedalen.

Dela sida

Kommande events

Vill du läsa mer om vilka events som planeras? På Gröna städers hemsida finns information om kommande aktiviteter

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev