Besök nya Sustainability Guide

Nu presenterar vi en ny internationell hållbarhetsguide där företag, designer och högre utbildning kan hämta inspiration och verktyg för att arbeta hållbart. Med sustainabilityguide.eu vill vi stötta den som vill lära sig mer om ekodesign och som vill ställa om till en cirkulär affärsverksamhet.

- Den nuvarande svenska Hållbarhetsguiden har varit ett uppskattat stöd men det har funnits en stor efterfrågan på en engelsk version. Med nytt innehåll på engelska kan vi tillgodose ett behov för fler i Sverige och även utomlands, säger Kristina Frisk, vd på SVID.

Ett cirkulärt arbete bidrar till en mer lönsam verksamhet genom ökad konkurrenskraft, lägre produktionskostnader och förbättrade kundrelationer. På den nya webbplatsen samlar vi affärsmodeller för cirkulär ekonomi, principer för ekodesign och case med företag som kommit långt i sitt cirkulära arbete. Här finns till exempel svar på vad det innebär att arbeta cirkulärt istället för linjärt och hur designer kan förlänga produkters livslängd genom ett livscykeltänk.

Till grund för den nya webbplatsen ligger en undersökning som gick ut till små och medelstora företag, designorganisationer och universitet. Genom undersökningen har vi identifierat marknadens kunskapsbehov kring hållbart och cirkulärt arbete.

Sustainability Guide släpps samtidigt i flera länder i Östersjöregionen som en del av projektet EcoDesign Circle. Under året kommer guiden att översättas till både svenska och andra språk i regionen.

Här finns Sustainability Guide

Besök Sustainability Guide på www.sustainabilityguide.eu

Dela sida

Kontakt

Vill du veta mer om Sustainability Guide, Hållbarhetsguiden och EcoDesign Circle? Kontakta gärna mig!

Anna Velander Gisslén

Anna Velander Gisslén
Projektledare och kommunikationsansvarig EcoDesign Circle 

Tel. 08-406 84 46

anna.velander-gisslen@svid.se

Finansiärer

Sustainability Guide har tagits fram inom projektet EcoDesign Circle.

EcoDesign Circle finansieras av Interreg Baltic Sea Region och European Regional Development Fund.

EcoDesign Circle, Interreg Baltic Sea Region European Regional Development Fund

Mer om EcoDesign Circle

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev