SVID söker en analytiker

Analytiker

Vill du arbeta med att stötta evidensbaserad policyutveckling och förnya perspektiv hos olika aktörer som arbetar för och med nyanlända barn och unga i Sverige? Då kanske det är dig vi letar efter!

Vi söker nu efter en analytiker med kunskap om statistik, effektmätning och/eller juridik/policyprocesser för att komplettera teamet i Förnyelselabbet under tiden vår kollega är föräldraledig.

Arbetsuppgifter

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign driver Förnyelselabbet som jobbar med hur design kan användas för att utforma policy. I Förnyelselabbet arbetar vi framförallt med kvalitativa data, människors berättelser och upplevelser. Nu vill vi komplettera vårt team med ett proffs på kvantitativa data, gärna med erfarenhet och intresse för visualisering av stora datamängder.

Som analytiker kommer du att ha varierande uppgifter där du bidrar till att vi kan göra skillnad genom data och möjliggöra att labbprojekten innehåller en röd tråd av processad statistik och andra källor. Du blir en nyckelspelare i att bistå oss i hur kvantitativa data kan vävas ihop med kvalitativa data för bästa policyunderlag.

Du kommer att ha stor möjlighet att utforma hur detta arbetssätt kan bli mer integrerat i vår befintliga designprocess. Det är viktigt i respektive labbprojekt att vi kontinuerligt mäter mot data för att se att vi är på rätt väg. Du kommer att sammanställa datakällor samt hitta röda trådar i dessa som underlag för resten av labbteamets genomförande av workshoppar och rapporter vid avslutade projekt.

Kvalifikationer

Detta är en ny roll i teamet och du kommer att ha stor möjlighet att själv utforma rollen tillsammans med oss.

Vi söker därför dig som:

  • Har erfarenhet av att arbeta självständigt men också i team – du har lätt för att samarbeta men samtidigt vara självgående och trivs i en miljö där kulturen är öppen och transparent.
  • Är mål- och resultatorienterad, tar initiativ och driver självständigt ditt arbete framåt.
  • Har erfarenhet av att arbeta med stora datamängder och visualisera dessa samt pedagogiskt presentera den som beslutsunderlag.
  • Har erfarenhet och/eller intresse av att mäta effekt inom policydesign.
  • Har erfarenhet av att kommunicera i både formella rapporter samt muntliga presentationer.
  • Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Har utbildat dig inom datavetenskap, statsvetenskap, statistik, fysik, ekonomi, designresearch eller juridik - vi lägger dock större vikt vid att du skaffat dig relevanta erfarenheter.
  • Har erfarenhet från att ha arbetat i en politiskt styrd organisation inom det offentliga, gärna vid myndigheter, regeringskansli eller region.

Vill du bli en av oss?

Om du tycker att det här låter spännande och vill vara med och driva utvecklingen av hur vi skapar policy genom design så kan vi erbjuda ett stimulerande, omväxlande och roligt arbete i en öppen och transparent miljö. Tar du dessutom med dig arbetsglädje och en portion humor så tror vi att du kommer att trivas hos oss!

SVID vill vara en attraktiv arbetsplats fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Anställningsform och ort

Omfattning: Heltid.

Projektanställning till och med den 30 oktober 2019 med möjlighet till förlängning.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

SVID finns i centrala Stockholm.

Förnyelselabbet är ett Arvsfondsfinansierat projekt.

Sista ansökningsdag

Vi kommer att rekrytera löpande, så du är välkommen med din ansökan snarast, men senast den 13 januari 2019.

Ansökan

Skicka din ansökan, ditt cv och löneanspråk med e-post till kristina.frisk@svid.se

Om Förnyelselabbet

Förnyelselabbet drivs av SVID. Labbet skapades 2016 på uppdrag av Socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting för att utforska användardriven innovation och samverkansformer. Under åren 2018-2021 drivs verksamheten vidare av SVID och finansieras huvudsakligen av Arvsfonden för att skapa labbmiljöer som förbättrar vardagen för nyanlända barn och unga. Vi har arbetat med organisationer som UNHCR, Skolverket, Malmö Stad, Vaggeryds kommun och Näringsdepartementet.

www.fornyelselabbet.se

Om SVID

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, arbetar för att design ska användas i allt innovations- och förändringsarbete. Med design skapar vi konkurrenskraft och innovation utifrån användaren. Vi arbetar med att sprida kunskap om designmetodiken i såväl privat näringsliv som offentlig sektor och arbetar aktivt över hela landet för att få fler aktörer att implementera design i sina verksamheter.

www.svid.se

Annonsens publiceringsdatum

Annonsen publicerades den 10 december 2018.

Vi har gjort ett medvetet medieval för rekryteringen och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Dela sida

Kontakt

Har du frågor om tjänsten och villkor i övrigt? Kontakta någon av oss!

Pia McAleenan

Pia McAleenan
Projektledare Förnyelselabbet 

Tel. 072-746 88 16

pia.mcaleenan@svid.se

Kristina Frisk

Kristina Frisk
Vd 

Tel. 08-46 84 44

kristina.frisk@svid.se

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40

Dela

Anmäl dig nu till vårt nyhetsbrev

 

SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign | Svensksundsvägen 13, 111 49 Stockholm | info@svid.se I 08-406 84 40