3-29 augusti 2008: Konceptstudion Gällivare

Konceptstudion är en del av City Move Interdesign med syftet att fungera som förstudie till workshopen under våren 2009. Konceptstudion drevs under augusti av sex studenter, tre industridesigner, en landskapsarkitekt, en arkitekt och en designingenjör. Studenternas förstudie kommer utgöra underlag för City Move Interdesign 2009 och även för det planerade Kunskapscentrat.

Fokus för teamet var medborgarperspektivet, att utforska vilken inställning och vilka åsikter invånarna har. Några frågeställningar var: Vad är jag stolt över i Gällivare/Malmberget? Vad får mig att vilja bo, arbeta och besöka Gällivare/Malmberget? Konceptstudion tittade t ex på sociala kontaktnät, klimat, miljöer, byggnader, aktivitetsmöjligheter, aspekter som avstånd/närhet, samt andra företeelser som är avgörande för attraktionskraften i området.

Studenternas arbete resulterade i två dokument, en förstudie och en idébok där studenterna dels presenterar sina förslag, dels uppmanar befolkningen i Gällivare och Malmberget att dela med sig av sina egna åsikter och idéer. 

Materialet också finns exponerat i en monter på torget i Gällivare.

Presentation: Idéboken

Ladda ner Idéboken (pdf, 5,4 Mb)

Omslag till Konceptstudions förstudie

Presentation: Förstudien

Ladda ner Förstudien (pdf, 2 Mb)

Bildbanken

Nu kan du ladda ner högupplösta bilder här på webben. Bildbanken finns under Press på den engelska sidan.
Klicka för att komma till bildbanken.

Organisationerna bakom City Move

City Move Interdesign organiseras av SVID i samarbete med:Organisationerna bakom City Move Interdesign 

 

European Year of Creativity and Innovation

Logotype of Create 2009 - European Year of Creativity and Innovation