Kontakt

SVID,
Stiftelsen Svensk Industridesign
Sveavägen 34, 6 tr 
111 34 Stockholm
08 - 406 84 40
info@svid.se
www.svid.se

Resultat och förslag

Med stöd av Gällivare kommun och gruvbolaget LKAB tog deltagarna i workshopen fram en stor mängd förslag på hur kommunen ska organisera sig, kommunicera med invånarna, utforma nya områden och skapa ett attraktivt samhälle för alla. Som en följd av detta har nu kommunledningen och LKAB börjat arbeta tillsammans med gemensamma mål i projektet Nya Gällivare.

Publikatinoen "Om att flytta en stad - City Move Interdesign 2009". Ladda ner publikationen här (pdf, 5 Mb). Öppnas i nytt fönster.Nu kan du läsa om projektet i publikationen "Om att flytta en stad - City Move Interdesign 2009".

Ett av SVIDs mål med projektet är att etablera City Move Center, ett kunskapscentrum för utveckling och forskning med designkompetenser inom ämnet planerade stadsflyttar på grund av omgivande hot. Det finns idag inte någon samlad kunskap om detta och syftet med City Move Center är att det ska erbjuda erfarenhetsutbyte mellan orter runt om i världen som är berörda av samhällsomvandling.

Det här är en sammanställning av City Move Interdesign, med fokus på workshopen och med några utblickar på andra ställen i världen där man hanterar omflyttningar av stora människogrupper på olika sätt. Här finns också utdrag ur deltagarnas förslag och idéer och slutligen korta presentationer av projekten Nya Gällivare och City Move Center, som håller på att planeras som bäst.

Ladda ner publikationen "Om att flytta en stad - City Move Interdesign 2009" (pdf, 5 Mb) 

Ladda ner en presentation av workshopen (pdf, 1 MB)

Ladda ner en presentation av resultaten (pdf, 3 MB)

Bildbanken

Nu kan du ladda ner högupplösta bilder här på webben. Bildbanken finns under Press på den engelska sidan.
Klicka för att komma till bildbanken.

Organisationerna bakom City Move

City Move Interdesign organiseras av SVID i samarbete med:Organisationerna bakom City Move Interdesign 

 

European Year of Creativity and Innovation

Logotype of Create 2009 - European Year of Creativity and Innovation